2022. szeptember 10., szombat

Fészek. És a kék madár, ami benne van... A Fészek Mentálhigiénés és Művészetterápiás Műhely, a rendelőm szimbólumáról.

 A művészetterápiás, mentálhigiénés műhelyem, rendelőm szimbóluma és neve: Fészek, amelyben ott ül a kék madár.



Elhoztam a meséjét:
,,Egy távoli országban élt egyszer egy öreg király, akinek hatalmas birodalma és gazdagsága, egy fia és egy leánya volt. Ikertestvérek voltak. A környezetében gyakran emlegettek egy csodaszép kék madarat, amit még soha, senki nem látott. Amikor az uralkodó érezte élete végének közeledtét, elhatározta, hogy fiának feleséget, leányának pedig férjet talál. A leány azonban feltételül szabta, hogy kizárólag annak adja a kezét, aki elhozza számára az ismeretlen kék madarat. Sok ifjú igyekezett a királyi udvarba, hogy bemutassák a kért ajándékot, ám mindegyik hamis volt.
Kis idő múlva a király meghalt anélkül, hogy a leányát férjhez adta volna.
A birodalom népére szomorúság és bánat leple borult. A fiatal király ekkor még bőségesebb jutalmat ígért annak, aki felkutatja és elhozza a kék madarat.

Egy alkalommal aztán újabb kérő érkezett, aki közölte, hogy a királyi palotában rendezett mulatság után fogja bemutatni a madarat. Nagy volt az öröm az országban, újra visszatért a nevetés az emberek közé.
Amikor aztán az ünnepség a végéhez közeledett, az ifjú megjelent a király előtt, két tenyerét szorosan összezárva. A jelenlévők figyelme az ifjúra irányult. Teljes némaságban várták, hogy a fiú kinyissa a tenyerét, amiben nem volt semmi. A király haragra gerjedt, amiért becsapták, s azonnal őrség után kiáltott.
Az ifjú azonban megkérdezte:
– Felséged nem látja a kék madarat?
Aztán így folytatta: - Pedig ott van Felség a szívében, a húga lelkében. Minden mosolyban, nevetésben, hálában, köszönetben és kedvességben, ami megvalósul a környezetünkben. Mert a kék madár maga a boldogság, kalitkája pedig az emberi szív.
Ahogy az ifjú elmondta a szavakat, azonnal mindenki meglátta a madarat. Mindegyikük életébe beköltözött csodaszép tengerkék tollazatával.”
(Kóta Melinda fordítása)

A Fészekben jelen van a kék madár.
És miért Fészek? Mert ide jó megérkezni, innen jó elindulni, mondta egyszer egy kliensem és azért, mert akiket vállalok Kliensemként, aki szárnya szegetten éli a mindennapjait valami miatt, az oda úgy érkezhet, hogy fészkében érezze magát, ahol feltétel nélkül szeretem, elfogadom őt, segítem és dolgozok vele a problémáin, konfliktusain. Nem sok Klienst vállalok, nincs szalagon óránkénti beosztás a hét négy-öt napjában. Mindössze kilenc egyéni Klienst vállalok és két párt egyszerre. Így tudok valóban teljes figyelemmel fókuszálni mindenkire és kísérni őket abban az életszakaszban, amibe behívtak engem segítségükre.
Ha Neked is szükséged van segítő szakemberre, akkor van egy jó hírem: megnyitottam a csütörtöki napot, amikor szintén Szekszárdon fogadok klienseket, illetve online. Így hát hétfőn, kedden és csütörtökön várlak Szekszárdon a Kadarka lakótelepi Fészkemben.
Bejelentkezni, időpontot egyeztetni a bozzay.cecilia@gmail.com e-Mail címen lehet.
Bővebb infók a https://bozzaycecilia.blogspot.com oldalon olvashatóak a felső lapfülek között lapozgatva.
Várlak szeretettel!

Bozzay Cecília
Mentálhigiénés szakember
Komplex művészeti terapeuta
Családi és párkapcsolati mediátor
Német műveltségterületes tanítónő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése